VIDEO Lamborghini objavio teaser, ovo će biti nasljednik Huracana

Foto: Lamborghini

Lamborghini se priprema za predstavljanje nasljednika modela Huracan za 16. kolovoza, a sada je kompanija objavila prvi teaser za svoj sportski superautomobil. Iako izgled nije otkriven, ipak se čuje zvuk njegovog motora.

Klip sadrži dio povijesti te prikazuje Gallardo na valjcima, kada počinje transformacija. Također, prikazan je i Huracan te je naznačeno da ima 5.2-litarski V10 motor. Kako se kazaljka nastavlja penjati, slijedi svjetlosni show, nakon toga se začuju sirene upozorenja te se aktiviraju crvena svjetla, dok u konačnici "oživljava" 4.0-litarski V8 twin-turbo motor nadolazećeg modela Temerario.

Lamborghini je ranije potvrdio da će ovaj motor isporučivati 800 KS i 730 Nm obrtnog momenta te da će biti uparen s osmostupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukim kvačilom, kao i hibridnim sistemom koji čine tri elektromotora. To znači da će ukupna snaga iznositi više od 900 KS.

Pored hibridnog pogona, automobil će imati "oštar" dizajn s tankim prednjim svjetlima i šestokutnim dnevnim svjetlima. Također, krasit će ga agresivni usisnici, centralno postavljeni ispušni sistem i unutrašnjost slična onoj u modelu Revuelto, piše Klix.ba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.