Nova Mazda RX-7 s rotornim motorom stiže 2016.?

Mazda navodno priprema novi RX-7 model kojeg će opremiti novom generacijom rotornog motora, a ukoliko sve pođe po planu, automobil će se pojaviti tijekom 2016. godine. Iako je izvršni direktor japanskog proizvođača, Masa-michi Kogai, prošlog studenog tvrdio kako je vraćanje rotornog motora malo vjerojatno, čini se kako još ima nade za taj osebujan stroj.

###

Novi rotorni motor navodno će biti atmosferska jedinica kapaciteta 600cc po rotoru, a najvjerojatnije će imati konfiguraciju s dva rotora, što znači da će imati zapremninu od 1.2 litre, odnosno ekvivalent 2.4 litre standardnog motora s unutrašnjim izgaranjem. Očekuje se kako će agregat razvijati oko 250 KS, a radi se i na uklanjanju mana prethodnih generacija koje su primale kritike zbog loše pouzdanosti i slabe ekonomičnosti.

Što se tiče stylina, nova Mazda RX-7 trebala bi slijediti isti dizajnerski smjer kao i novi MX-5 koji će se pojaviti sljedeće godine. Veći dio nacrta već je završen, no još nije dobio zeleno svjetlo za serijsku proizvodnju. Na čelu dizajnerskog odjela nalazi se Ikuo Maeda čiji je otac zaslužan za izgled originalne Mazde RX-7 iz davnih 70-ih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.