Obustavljena je proizvodnja još jedne limuzine

Foto: M.N. (Index.hr)

NAKON što je početkom godine Volkswagen obustavio proizvodnju (limuzinskog) Passata, ista sudbina zadesila je još jednu limuzinu. 

U pitanju je Renault Talisman, po mnogima jedna od najbolje dizajniranih limuzina na europskom tržištu i jedan od rijetkih modela koji nakon redizajna izgleda još bolje. Pritom nije sve na izgledu jer se Talisman pokazao vrlo solidnim obiteljskim i poslovnim vozilom fer ponude. 

Ali ima i jedna razlika. Dok će ime Passat opstati još u obliku karavana, Talisman se u potpunosti umirovljuje. Stoga, pogledate li ponudu Renaulta u Europi, ispada da je jedina dostupna limuzina Megane Sedan, a jedini karavan Megane Estate. Upravo tako, crossoveri i SUV-ovi su zavladali Renaultovom ponudom, a uskoro pristiže još jedan - Austral. 

 

Ponuda limuzina na europskom tržištu se opasno smanjuje. Sa scene je otišao i Ford Mondeo, a odbrojani su dani i Opelovoj Insigniji, zadnjem rasnom Opelovom modelu bez PSA primjera. Peugeot 508 je jedan od najatraktivnijih, ali je veliko pitanje hoće li dobiti nasljednika, baš kao i Alfa Romeo Giulia.

>> Testirali smo najprestižniju francusku krstaricu, obnovljeni Renault Talisman

Ok, u ponudi su hibridni Toyota Camry, ali i Škoda Superb koja bi uskoro mogla postati najprodavanija limuzina u Europi. A kad smo kod pravih voznih automobila sa stražnjim pogonom, završimo jednom dobrom viješću. Mazda6 dolazi u Europu, a u novom izdanju će imati stražnji pogon. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.