Opel predstavio Astru GSe i najavio novu podmarku

Foto: Opel

NEKAD legendarna kratica se vratila, ali sada s potpuno novim značenjem. 

GSE je nekoć bio kratica za Grand Sport Einspritzung, a sada stoji za Grand Sport electric. Prevedeno, Opel je opet posegnuo u povijest kako bi uz pomoć kultnog imena dao dodatni zamah novoj podmarki posvećenoj sportskim izvedbama elektrificiranih modela. 

Prva u nizu je Opel Astra, u kompaktnoj i karavanskoj izvedbi, a GSe donosi prepoznatljiv dinamični izgled začinjen sportskim elementima poput 18-inčnih naplataka. Tu je i odgovarajuća oznaka te niz dodataka u kabini predvođenih sportskim sjedalima presvučenim alkantarom.

GSe nije samo šminka pa se tako sada nudi na plug-in hibridima gdje donosi dinamičnije vozne osobine kroz tzv. GSe šasiju. Novi ovjes s 10 mm sniženom pozicijom podnice i rekalibrirane postavke doprinijet će drugačijem osjećaju u vožnji, dodatno potenciranom 225 KS (i 360 Nm) snažnim hibridnim pogonom. 

"Amortizeri su opremljeni tehnologijom selektivnog prigušivanja frekvencija (KONI FSD) koja omogućuje različitu amortizaciju na visokim frekvencijama (kontrola ovjesa) u odnosu na niske frekvencije (kontrola karoserije)", poručuju iz Opela. GSe izvedbe imaju nove postavke sustava ESP s višim pragom aktivacije.

"Nova Astra GSe i nova Astra Sports Tourer GSe idealni su predstavnici našeg dinamičnog novog podbrenda u potpunom skladu s našom strategijom da do 2028. postanemo potpuno električni brend“, rekao je glavni izvršni direktor Opela Florian Huettl.

Spadate li u red onih obožavatelja starih Manti, a Opelu ste vjerni i pod kapom Stellantisa, ovo je jedan od najboljih izbora na putu ka čistoj elektrifikaciji koju nekadašnji div iz Rüsselsheima nastoji postići do 2028. godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.