Ovo je novi VW Passat Pro, ima 220 KS i čak tri ekrana

Foto: Volksagen

I DOK Volkswagenu ne cvjetaju ruže u Europi, na kineskom tržištu stvari funkcioniraju sasvim solidno. 

Legendarni Passat u Europi je spao na isključivo karavansku izvedbu, dok u Kini ipak imaju privilegiju računati s limuzinom. Tako je limuzinski Passat upravo predstavljen na Chengdu Motor Showu, i to u produljenoj izvedbi s dodatnih 30 mm prostora između osovina.

Od tuda i dodatak Pro u imenu, koji ujedno upućuje na više premium osjećaja. Predviđene su dvije verzije, Pioneer i Starry Sky Edition, obje s obiljem luksuza. Tako su u kabini uz obilje komfora korisniku na raspolaganju čak tri zaslona, i to 10.3-inčni s mjernim instrumentima, 15-inčni infotainmenta i 11.6-inčni ispred suvozača.  

Na komfor ne treba trošiti riječi. Dovoljno je imati na umu da ovaj Passat u duljinu mjeri pet metara. Tehnološka potpora je izuzetna, a u standardnoj ponudi je čak i head-up zaslon s AR tehnologijom te sustav autonomne vožnje razvijen u suradnji s tvrtkom DJI, poznatoj po proizvodnji dronova. 

Suprotno očekivanjima, Volkswagen se opredijelio za snažniju opciju motora. Ispod poklopca je 2.0 TSI s 220 KS i 350 Nm, i to u kombinaciji DSG mjenjača i prednjeg pogona. Performanse nisu poznate, a posljednje informacije govore kako nisu predviđene elektrificirane izvedbe. 

Passat Pro je u ponudi SAIC Volkswagena, ali nije jedini Passat na tržištu. Minimalno kraći Magotan je u ponudi FAW Volkswagena, a na tržištu se nalazi i klasičan Passat predstavljen 2019. godine.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.