Ovo je top 5 zemalja iz kojih dolaze rabljeni auti u Hrvatsku

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

PROVJERILI smo je li i dalje vrijedi uvriježeno mišljenje kako najviše rabljenih automobila na hrvatsko tržište dolazi iz Njemačke. 

Doista, prema pokazateljima platforme carVertical, Njemačka (s udjelom gotovo 50%) ostaje i dalje prvi izbor hrvatskih građana. Zanimljivo, iako cijena rabljenih automobila ponekad zna biti i povoljnija u odnosu na Njemačku, na Belgiju odlazi šestina ukupnog uvoza, odnosno nešto više od 16%, što je bilo dovoljno za drugo mjesto popularnosti. 

Kao što se može vidjeti iz ilustracije, Francuska s gotovo 9% te Italija i SAD na razini od oko 6% zaključuju popis pet zemalja iz kojih se najviše uvoze rabljeni automobili. Prikazani udjeli predstavljaju preferencije i tendencije uvoza rabljenih automobila. 

Prošireni popis 15 zemalja iz kojih se uvozi najviše rabljenih automobila u Hrvatsku i cijelu studiju možete pročitati ovdje

Ovi postotci ne oslikavaju jednoznačno stanje na hrvatskom automobilskom tržištu jer bi za tako nešto trebalo povući korelacije u odnosu na segment novih vozila. Međutim, nema nikakve dvojbe kako su hrvatski kupci najskloniji automobilima koji dolaze iz Njemačke. 

Studija se temelji na podacima stranice carVertical, obuhvaća rabljene automobile uvezene tijekom posljednje dvije godine koji su provjeravani upravo putem ove platforme. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.