Pogledajte nove skice Škode Elroq

Foto: Škoda

JOŠ jedna potpuno električna Škoda je pred vratima. 

Škoda je ususret skoroj premijeri objavila najavne skice novog modela. Iza imena Elroq krije se još jedan električni model, koji će veličinom i ponudom prostora biti na razini konvencionalnog modela Karoq. 

Već i ove skice otkrivaju obećanje Škode o korištenju novog dizajnerskog izraza poznatog pod pojmom Moderno Solid, koji će se koristiti i na drugim novitetima marke. Jedna od značajki novih Škoda je i tzv. tech-Deck face koji donosi u potpunosti zatvorenu prednju masku. 

Elroq dobiva i podijeljena prednja svjetla s matrix LED tehnologijom i podignutim profilom kao kod modela Enyaq. Straga je pak prepoznatljiv kutijasti dizajn s očekivanim oblikom svjetla i tek blago nakošenim poklopcem s ciljem optimizacije prostora u stražnjem dijelu kabine. 

Naravno, skice ne otkrivaju prave proporcije automobila. Po pitanju vanjštine poznato je tek da će se nuditi kotači promjera do čak 20 inča. 

Od prije imamo uvid i u interijer, također samo iz skica. Očekivano, naglasak je na održivim materijalima i posebno recikliranoj PET ambalaži. Predviđena su četiri tipa uređenja interijera, dok je u svima kapacitet prtljažnika 470 litara. 

Model temeljen na MEB platformi bit će dostupan s baterijama od 55, 63 i 82 kWh, nudeći doseg po WLTP-u do 560 km. Izvedbe sa stražnjim pogonom i jednim motorom nude se sa 170 i 285 KS, dok će AWD verzija raspolagati s ukupno 299 KS.

Više informacija očekujemo u narednim tjednima, ususret skorašnjoj premijeri. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.