Rimac ima novu ideju. Planira nuditi privatne benzinske postaje?

Foto: Mate Rimac/FB, Ilustracija: MJ

Mate Rimac je na summitu o budućnosti automobilske industrije u organizaciji Financial Timesa predstavio neke nove ideje.

Rimac, koji je suvlasnik tvrtke Bugatti-Rimac, ima ideju vlasnicima olakšati punjenje svojih automobila s benzinskim motorom kod kuće.

Ovaj poduzetnik i inovator je naglasio kako vjeruje da motori s unutarnjim izgaranjem i dalje imaju dugu budućnost. Možda ne s onim gorivima koje danas koristimo, ali budućnost definitivno vidi u sintetičkom gorivu.

"Koristili bi sintetička goriva"

"Mogli bismo čak napraviti neke krasne benzinske postaje za Bugatti, i to u domovima vlasnika, koristeći sintetička goriva", rekao je, prenosi Supercarblondie.

Nije iznenađenje Rimčevo spominjanje sintetičkih goriva. Porsche, koji posjeduje 45 posto Bugatti-Rimca, ima tvornicu za takvu vrstu goriva u Čileu. Sintetička goriva proizvode iz ugljičnog dioksida koji je već u atmosferi, ali i uz pomoć energije vode i vjetra, što čini motore s unutarnjim izgaranjem gotovo CO2 neutralnim.

Stoga ne bi bilo neobično da takva goriva pokreću nove i postojeće Bugattije. Rimac je ranije najavio da će sljedeći Bugattijev hiperautomobil, koji će imati premijeru 20. lipnja, pokretati V16 benzinskim motorom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.