VIDEO Ovo je najjači Audi na benzin u povijesti

Foto: Audi

S maksimalnih 640 KS ovo je najjači Audi na benzin u povijesti, ali i dokaz da Lamborghini Urus više nije nedodirljiv. 

Audi Q8 je na tržištu već punih šest godina, a mnogi ga od prvog dana doživljavaju kao najveću, gotovo filmsku šminku iz Audijeve ponude, ali i smireniju i elegantniju verziju Urusa. Sad je stigao novi RS Performance, koji dijelom ruši te teze. 

Da, 640 KS i 850 Nm je vraški puno, ali valja imati na umu kako je s druge strane jednadžbe čak 2.3 tone mase vozila. Bazni RS raspolaže sa 600 KS i 800 Nm, a 100 km/h uhvati za 3.8 sekundi. Snažniji Performance uz spomenutih 40 KS više je i za 0.2 sekunde brže do stotke. Recimo i opcijsko podizanje limitatora s 250 na 280 odnosno 305 km/h.

 

Ovaj model upravo je postavio novi rekord kruga na Nürburgringu, prešavši legendarnu stazu s vremenom od 7:36.698. Audi je standardni RS opremio ogromnim prednjim diskovima od 420 mm s čeljustima s 10 klipova i stražnjim diskovima od 370 mm. RS Q8 Performance standardno dobiva karbonsko-keramičke diskove od 440 mm sprijeda i 370 mm straga.

Novu verziju ćete prepoznati po saćastoj prednjoj maski u novom lakiranom finišu, kao i blago izmijenjenim prednjim svjetlima. Straga je ugrađen i modificirani difuzor, a s popisa opcija izdvaja se paket karbonskih dodataka karoserije. 

Na popisu novosti su i nove boje karoserije te 23-inčni naplatci s popisa opcija. Standardnu ponudu predstavlja broj manja, ali i dalje ogromna obuća. 

Otvaranje listi narudžbi kreće kroz nekoliko dana, a start je postavljen više u odnosu na donedavno aktualni model. RS Q8 u Njemačkoj kreće od 141.900 eura, a Performance inačica od 155.700 eura. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.