Šef prodaje Volkswagena otkrio detalje o novom ID.2: Električni auti su budućnost

Foto: EPA

Volkswagenov direktor prodaje i marketinga Martin Sander izjavio je da je budućnost automobilske industrije električna, ali da će VW nastaviti nuditi modele s motorima s unutarnjim izgaranjem dok god postoji potražnja za njima.

"Globalno tržište za ova vozila još uvijek je toliko značajno da trenutno nije moguće odrediti datum završetka njihovog razvoja. Naravno, prije ili kasnije doći će do kraja, a taj će kraj odrediti zahtjevi kupaca. Sve dok vidimo da kupci traže vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem, mi ćemo ih imati u ponudi", izjavio je Sander, prenosi HAK Revija.

Sander je izrazio nezadovoljstvo zbog nekih vlada koje nisu posvećene električnoj budućnosti.

"Volio bih da političari to prepoznaju i jasno se opredijele za činjenicu da će to biti budućnost te potrošačima pruže određenu izvjesnost", rekao je.

Objavio detalje o novom ID.2

Sander smatra da je VW ispunio svoju ulogu ulaganjem velikih sredstava u razvoj novih vozila i stvaranjem kompletne linije na inovativnim platformama dostupnima širom svijeta.

Kako VW nastavlja s istovremenom prodajom vozila oba tipa, Sander je istaknuo da će dizajn automobila biti usklađen, pri čemu će novi ID.2 imati izgled koji će više nalikovati tradicionalnim modelima s motorima s unutarnjim izgaranjem nego recentnim električnim vozilima.

"Smatram da je vrlo važno da zadržimo prepoznatljiv Volkswagenov dizajnerski jezik", zaključio je Sander.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.