Stellantis doveo jeftine kineske aute u Europu. Pogledajte cijene

Foto: Leapmotor

STELLANTIS je za pariški autosalon pripremio nekoliko novosti vezanih uz svoje marke, ali i promociju novog kineskog brenda na europskom tlu. 

U pitanju je Leapmotor, marka u čijem se vlasništvu nalazi ovaj koncern. U Europu dolaze dva modela, jeftini T03 i veći C10 SUV. Sada, nekoliko mjeseci nakon najave, znamo i cijene. Gradski orijentiran T03 kreće od 18.900 eura, dok će C10 SUV imati početnu cijenu od 36.400 eura. 

Podsjetimo, T03 je na kinesko tržište stigao još 2020. godine. Cilj je jasan, ovaj automobilčić ulazi u domenu najjeftinijih električnih modela, među kojima je Dacia Spring, ali i kućni model Stellantisa, kao što su Citroen e-C3 i Fiat Panda. Pritom valja imati na umu kako će se i kineski model proizvoditi u Europi, i to u tvornici u Tychyju u Poljskoj. 

3.62 metra dug automobilčić pokreće elektromotor od 95 KS i 158 nm, a s baterijom kapaciteta 37.3 kWh ima 265 km dosega. U standardnu opremu ulaze digitalni kokpit, 10.1-inčni zaslon infotainmenta, panoramski krov, kamera za vožnju unazad i sustavi asistencije. Zvuči odlično s obzirom na nisko postavljenu cijenu. 

Veći C10 dimenzijama odgovara Teslinom modelu Y. Dolazi iz Kine, ali usprkos carinama zadržava dobru cijenu. Za spomenuti iznos Kinezi nude električni pogon od 218 KS i 320 Nm te bateriju od 69.9 kWh za doseg od 420 km. Oprema je odlična, a uključuje čak i sustav autonomnog upravljanja razine 2. 

Prve isporuke manjeg T03 kreću kroz nekoliko dana, a nudit će se u Belgiji, Francuskoj, Grčkoj, Italiji, Luksemburgu, Malti, Nizozemskoj, Portugalu, Rumunjskoj, Španjolskoj, Švicarskoj i Velikoj Britaniji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.