Automobilski div najavio golemo ulaganje u SAD-u. "Pripremamo teren"

Foto: EPA

Multinacionalni proizvođač automobila Stellantis izvijestio je da će uložiti 406 milijuna dolara u tri tvornice u SAD-u kako bi pripremio teren za proizvodnju električnih vozila. Kompanija će uložiti 235.5 milijuna dolara u pogon u Sterling Heightsu, koji će proizvoditi električni kamion na baterije 1500 REV, s planom puštanja u prodaju na kraju godine.

Dodatnih 98.6 milijuna dolara Stellantis će izdvojiti za proizvodnju elektrificiranog Jeep Wagoneera u Warrenu koji namjeravaju predstaviti do kraja 2025., prema priopćenju objavljenom u srijedu.

Tvornica motora u Dundeeju dobit će pak nešto više od 73 milijuna dolara kako bi se prilagodila za sastavljanje, zavarivanje i testiranje baterija za platformu automobila STLA Frame i za strojnu obradu prednjih i stražnjih svjetala za platformu automobila STLA Large.

Kompanija planira u idućih deset godina uložiti više od 50 milijardi eura u elektrifikaciju kompletne ponude osobnih automobila u Europi. Iznos bi trebao pokriti i razvoj električnih verzija polovine modela osobnih automobila i kamiona koje plasira na američko tržište, i to do kraja desetljeća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.