U Hrvatsku je upravo stigla nova marka automobila

Foto: Lynk & Co

Hrvatsko tržište automobila od danas je bogatije za još jednu marku, a riječ je o kineskom brendu Lynk & Co. Lynk & Co nije potpuna novost u Europi jer se od 2021. prodavao u zapadnim zemljama Starog kontinenta, a od sada je aktivan i na 12 tržišta jugoistočne Europe (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Grčka, Rumunjska, Bugarska i druge), piše N1.

Riječ je brendu koji je dio kineskog diva Geely, a osnovan je 2016. godine. Geely je danas vlasnik brojnih brendova kao što su Volvo, Lotus, Polestar, Smart, Zeekr i drugi.

Kinezi navode kako im je cilj imati brend u svakom segmentu cjenovnog tržišta. Lynk & Co je pozicioniran između Volva i Geelyja, a kažu da je blizu premium klase. Točnije, cjenovno je bliži Geelyju, a što se tiče sigurnosti Volvu.

U Hrvatskoj je za sada u ponudi samo jedan model imena Model 01. Riječ je o modelu koji je u Europi je od 2021. godine, a do danas je isporučeno više 57.000 novih vozila. Model 01 dijeli istu platformu kao i Volvo XC40, a dolazi u samo dvije boje - plavoj i crnoj. Što se same opreme tiče, nema dodatnih opcija i biranja, dva su modela i sve je uključeno.

Model 01

Model 01 je SUV crossover koji pokreće plug-in hibridni motor te koji daje 75 km čiste električne vožnje. Riječ je o 1.5-litrenom benzinskom motoru s 261 konjskom snagom, koji u kombinaciji sa strujom obećava potrošnju goriva od 1.0 l/100 km, ako ga redovito punite.

Ono čime se Kinezi posebno ponose jest tehnologija. Primjerice, vlasnici mogu, kada ne voze, digitalnim ključem u svom pametnom telefonu dopustiti drugima korištenje vozila, a preko aplikacije Lynk & Co kontroliraju što se događa u vozilu, čak i putem kamere.

Model 01 proizvodit će se u Kini, a tijekom kolovoza se očekuje prvi Lynk & Co salon u Zagrebu. Lynk & Co je marka dizajnirana i projektirana u Švedskoj, a diljem Europe ovaj brend već ima 320 servisnih točaka.

Cijena u Hrvatskoj iznosi 46.990 eura, a uz nju stiže i garancija od 4 godine, odnosno do 120.000 km. U Hrvatsku ga, kao i u ostatku jugoistočne Europe, uvozi i distribuira SEEAG grupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.