Umro je tvorac legendarnog radarskog detektora

Screenshot: YouTube

Mike Valentine, tvorac legendarnog Valentine V1 radarskog detektora, preminuo je u ponedjeljak u dobi od 74 godine, prema informacijama koje je objavio Cincinnati.com.

Ako ste ikada proveli neko vrijeme u svijetu sportskih automobila, vjerojatno ste čuli za ime Valentine.

Od 1992. godine V1 je bio nezaobilazan alat za ljude koji su željeli ostati korak ispred policijskih kontrola brzine. Sigurno je pretpostaviti da je Valentine tijekom desetljeća pomogao entuzijastima da uštede stotine tisuća dolara na kaznama za prebrzu vožnju.

Valentine, rodom iz Ohija, svoju karijeru u industriji radarskih detektora započeo je rano, kao suosnivač Cincinnatti Microwave Inca. 1974. godine, tvrtke koja će kasnije postati Escort, još jedan renomirani proizvođač detektora. Početkom 1990-ih napustio je brend zbog nesuglasica oko budućnosti kompanije i krenuo samostalno.

Imao je uređaj vrhunske kvalitete, izdvajao se od ostalih

"Nisam bio gotov", rekao je Valentine u intervjuu za časopis Road & Track 2020. godine. "Bilo je to kao da sam sišao s vlaka koji brzo juri. Gledao sam druge kako prolaze i želio sam se vratiti."

Nakon toga Valentineova kompanija je doživjela uspjeh. Vrhunska kvaliteta detekcije i strelice na detektoru koje pokazuju smjer dolaznih signala izdvajali su V1 od ostalih uređaja. Valentine je također omogućio korisnicima da šalju svoje uređaje u tvornicu kako bi ih kontinuirano nadograđivali i prilagodili novim metodama policijske kontrole.

V1 je prošao kroz ukupno osam revizija prije nego što je Valentine 2020. godine predstavio V1 Gen Two. Čak i u kasnijoj fazi života Valentine je nastavio razvijati svoj proizvod za dobrobit svojih kupaca. U siječnju 2023. godine dobio je nagradu za životno djelo od Sveučilišta u Cincinnatiju.

Preminuo je iznenada

U Valentineovoj osmrtnici na Cincinnati.com nije naveden uzrok smrti, već je samo navedeno da je preminuo iznenada u svom domu u Cincinnatiju. Njegova tvrtka odbila je dati komentar.

Valentine iza sebe ostavlja suprugu Margaret s kojom je bio 51 godinu u braku, kao i dvije kćeri, Marthu i Annu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.