VIDEO Cybertruck se slomio, pogledajte kako je prošao Ford na testu izdržljivosti

Screenshot: YouTube

ZA razliku od Cybertrucka, čiji je nosivi okvir pod opterećenjem pokleknuo, Ford je ovaj put ugodno iznenadio. 

Kad se WhistlinDiesel uhvati nekog automobila, jedno je sigurno, vozit će ga dok se ne raspadne. Nažalost, njegovi testovi drastično skraćuju rok trajanja čak i ako se radi o robusnim vozilima. 

Kad je Cybertruck u pitanju, on je u svojem potpuno neovisnom testu jasno ukazao na slabe točke vozila, čiji je veći dio izrađen od aluminija. Fordov klasični kamionet je, test će pokazati, daleko od Build Though filozofije, ali je u pogledu čvrstoće puno bolji. 

Očekivano, razlog je čelična osnova, zbog koje pri (pre)velikom opterećenju dolazi do plastične deformacije, ali ne i do pucanja konstrukcije. Čelični okvir se savio, ali nije došlo do pucanja. Aluminij donosi uštede u masi, ali je čelik ipak čvršći, što zorno pokazuje i ovaj test. Također, mogući popravak daleko je kompliciraniji kod dijelova izrađenih od aluminija. 

U svakom slučaju, ovaj test je kod autora pobudio sumnju u čvrstoću Cybertrucka, a posebno u sigurnosni aspekt pri vuči prikolice. Naime, on je ukazao na to da u nekim situacijama postoji mogućnost da okvir vozila pukne u vožnji i da dođe do nekontroliranog gibanja vučene prikolice.

Svoju sumnju potkrijepio je i jednim primjerom kojem je svjedočio jedan od njegovih pratitelja kad se na cesti uslijed povećanog kratkotrajnog opterećenja prikolica odvojila i potom zabila u Cybertruck. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.