VIDEO Evo kako uništiti kuplung na Porscheu

Screenshot: TikTok

DANAS je sve više vozača koji nemaju iskustvo vožnje automobila s ručnim mjenjačem.

Ne ulazeći u to jesu li bolja opcija automatizirani mjenjači, činjenica je da će ručni mjenjači opstati. Oni jednostavno imaju svoje draži i vozački puristi ih obožavaju. Pritom postoji i jedan preduvjet, a to je da vozač zna pravilno mijenjati brzine. 

Porsche 911 GT3 je definitivno jedan od automobila koji se uvijek može nazvati klasikom. Pokretan 4.0 šestcilindrašem u kombinaciji šest-stupanjskog ručnog mjenjača predstavlja doslovno trkaći automobil koji smije izaći i na cestu. Činjenica da se motor vrti do 9.000 o/min je još jedan plus koji nosi atmosferski dragulj strojogradnje. 

 

@brennandietzz

 

♬ original sound - Brennan

I upravo zato će mnoge zaboljeti uši, ali i duša kad vide snimku koja se dijeli društvenim mrežama. Na njoj je crveni Porsche 911 čija spojka proživljava teške trenutke dok se vozač muči s mjenjačem. Tjeranje u visoke okretaje, aktivacija launch controla, sve to prolazi njemačka mehanika dok se vozač muči kako bi ubacio u brzinu. 

Jedino što možemo reći je da se nadamo kako je vozač ujedno i vlasnik. Autor snimke pretpostavlja da je vozač i vlasnik te da je bio pod utjecajem alkohola nakon izlaska iz restorana. U svakom slučaju, vlasnika će vjerojatno uskoro dočekati skupi servis. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.