VIDEO Lotus zagolicao maštu fanova. Pokazao djelić novog sportskog auta

Screenshot: Instagram/Lotus Cars

Lotus prelazi na električni pogon, što potvrđuju njegovi modeli SUV Emeya i limuzina Eletre.

Emira je, pak, posljednje vozilo s motorom na benzin u ponudi marke i preživjet će još samo nekoliko godina.

No to ne znači da nećemo vidjeti sportske automobile u sklopu nove strategije elektrifikacije Lotusa. Prvi (barem u obliku koncepta) bit će predstavljen 16. rujna.

"Digitalno, prirodno i analogno"

Lotus je na društvenim mrežama objavio tri videa koja najavljuju sljedeći sportski automobil. Lotus ga naziva Theory 1 i koristi riječi poput "digitalno", "prirodno" i "analogno" za njegovo opisivanje, s namjerom da evocira zlatne dane automobilske marke.

Zasad samo koncept

Iz onoga što možemo vidjeti u teaseru, vozilo ima tanke trake svjetala na stražnjem dijelu s oznakom "Lotus". Ima Kammback-stil stražnjeg dijela i agresivan spojler na vrhu. S tih kutova svakako ne izgleda kao Emeya ili Eletre.

Ime Theory 1 sugerira da je riječ samo o konceptu, no može poslužiti kao predočavanje budućeg proizvodnog superautomobila ili sportskog automobila.

Novi Lotus coupe trebao je biti predstavljen 2027. godine, koji je tvrtka kodirala kao Type 135, no možda će biti odgođen zbog problema s tehnologijom baterija. Taj EV trebao bi konkurirati nadolazećim Porscheovim električnim modelima.

Glasine sugeriraju da bi ovaj električni sportski automobil imao 469 konjskih snaga u osnovnoj verziji i do 872 konjske snage s modelom s dvostrukim motorom, dok bi cijena počinjala ispod 100.000 dolara. Trebao bi zamijeniti Elise i Emiru u ponudi i koristiti Lotus LEVA (Lightweight Electric Vehicle Architecture) platformu.

Morat ćemo pričekati i vidjeti hoće li ovaj električni Lotus doista ugledati svjetlo dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.