Volkswagen opet diže cijene većine modela

Foto: Volkswagen

NA udaru su izvedbe pokretane benzinskim i dizelskim motorima, a rast cijena nije zanemariv.

Izgleda da u Volkswagenu zvoni na uzbunu te je keš prijeko potreban, pa su bili primorani povući ovaj nimalo popularan potez i podići cijene modela pokretanih motorima s unutarnjim izgaranjem. Ovisno o modelu, rast je od 2.1 do čak 4.2 posto, izvještava kfz-betrieb.

Tu nije kraj lošim vijestima jer će Volkswagen paralelno podići i cijene dodatne opreme. To uključuje panoramske i krovne prozore, kotače, navigacijske i infotainment značajke, head-up zaslone, kao i razne pakete opreme te usluge koje se odnose na vanjski izgled vozila.

 

<

Podsjetimo, ovo je drugi put da su u Volkswagenu odlučili podići cijene svojih konvencionalno pogonjenih modela. Posljednji put cijene su rasle u proljeće prošle godine. Sve to dolazi dok se tvrtka bori s "financijskim preprekama" i čak prijeti zatvaranjem njemačkih tvornica zbog slabe prodaje automobila.

Samo jedan model neće poskupjeti

Jedini model izuzet od poskupljenja je Polo. Recimo i da je početna cijena ovog modela u Hrvatskoj 20.904 eura.

Rast cijena se tako kreće od 490 eura za Taigo do čak 2490 eura, koliko će poskupjeti Touareg. Najveći skok cijene u postotku bilježi Golf, koji će poskupjeti 1150 eura ili čak 4.2 posto. Posljednji dan kad će vrijediti stare cijene je 11. rujna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.