5 novih načina kako iskoristiti proteinski prah

Foto: Instagram/WeHeartIt

ZABORAVITE na smoothieje - proteinski prah sad je glavni sastojak u drugim dijetalnim i zdravim jelima.  

Želite li pojačati svoje zdrave obroke s još malo proteina, zašto ne koristiti prah kad on ionako slovi za odličan nadomjestak prehrani. A ne deblja, niti ostavlja štetne posljedice na organizam.  

No kako su ljubitelji fitnessa i zdrave hrane već navikli dodavati ga upravo smoothiejima, gdje se jako dobro zakamuflira, a daje odlične rezultate (pojačan obrok, rast mišića nakon treninga i sl.), vrijeme je da predstavimo neke nove načine s kojima ćete od praha dobiti još više.  

Proteini su jedni od najvažnijih sastojaka dijete i zato su dobrodošli u svakom obroku. Pa kad vam ponestane prirodnih, vi posegnite za proteinima u prahu.  

Na primjer:  

1. Za doručak njime "začinite" zobenu kašu. Tako ćete, bez da to uopće primijetite, dobiti još jači i zdraviji obrok.  

2. Pecite kolače s njim. Mogućnosti su bezbrojne, a ako zaista tražite nešto slatko, a zdravo, što može biti zdravije i zasitnije od ukusnog proteinskog muffina ili još većeg komada torte s prikrivenim prahom koji će vaš organizam itekako osjetiti?   

3. Pojačajte napitke. Pripremate li jutarnju kavu, a niste baš od volje kad je u pitanju doručak, stavite žličicu praha u napitak. To nije baš pravo rješenje ni savjet da zbog toga preskočite doručak, ali je svakako dobar način da iskoristite proteinski prah.   

4. Kuhajte s njim. Ovo bi moglo dobro doći vegetarijancima i ljudima koji ne jedu dovoljnu količinu proteina. Zašto ne biste prah iskoristili i dok kuhate? Jedna žličica praha u povrtnim složencima neće se osjetiti, ali će vaš obrok dokazano biti pojačan tim potrebnim nutrijentima.   

5. Napravite proteinski sladoled. Kako zdravi sladoledi obiluju zdravim šećerima, vlaknima i vitaminima, neće vam škoditi i malo proteina, tako da i taj slatki međuobrok bude dovoljno zasitan. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.