SVI koji konzumiraju proteinski prah najčešće ovaj sastojak koriste u smoothiejima. Iako je to najjednostavniji način, proteinski prah može se koristiti u nizu drugih jela.
Primjerice, recept na stranici Family Fresh Meals navodi da je dobar dodatak kavi. Ako pomiješate proteinski pripravak s okusom vanilije s vrućom vodom, možete ga dodati u svoju šalicu kave. Autor recepta navodi da se ne dodaje direktno u kavu jer onda gubi svoja svojstva.
Ljubitelji meksičke hrane mogu ga dodati u guacamole, umak od avokada, češnjaka, čilija i limunovog soka koji se poslužuje kao predjelo ili umak uz glavno jelo. Naime, proteinski prah je obično bez okusa i može se dodati u skoro sve.
Zbog toga će vam možda odgovarati i ako ga pomiješate sa svojom jutarnjom zobenom kašom, posebno onaj s okusom čokolade.
Ako žudite za slatkim, od grčkog jogurta, bademovog mlijeka, stevije i proteinskog pripravka možete napraviti i puding.
Portal Livestrong piše kako je neobičan, ali učinkovit način da svojoj prehrani date dodatnu dozu proteina tako da prah umiješate u juhu.
U svoj namaz od humusa također možete dodati proteinski prah. Portal Livestrong preporučuje pripravak bez okusa na biljnoj bazi.
Proteinski prah možete umiješati i u domaće tijesto za pizzu. Protein Pow piše da će to dati dodatnu dozu hrskavosti, a tijesto učiniti zdravijim. Autor recepta savjetuje da to bude protein graška ili konoplje.