Farmaceut upozorava da ovaj doručak vrtoglavo povisuje kolesterol

Foto: Pexels

Zasićene masti koje se nalaze u određenoj hrani za doručak mogu povisiti "loš" LDL kolesterol, dovodeći u opasnost naše kardiovaskularno zdravlje. Bilo da se počastimo hamburgerom ili čipsom, određeni izbor hrane očito je loš za kolesterol. Međutim, popularan doručak također bi mogao loše utjecati na arterije.

"Osobe s visokim kolesterolom trebaju izbjegavati kupovna peciva jer obično imaju visok udio zasićenih masti, poput maslaca i ulja, dodane šećere i općenito su siromašni hranjivim tvarima", rekao je farmaceut Abbas Kanani za Daily Express.

Previše kolesterola u krvi uzrokuje začepljenje arterija

Zasićene masti, koje se nalaze u ovoj popularnoj hrani za doručak, podižu "loš" kolesterol, a previše kolesterola u krvi može uzrokovati nakupljanje masne tvari u arterijama, uzrokujući njihovo začepljenje. To povećava rizik od ozbiljnih zdravstvenih problema poput bolesti srca i moždanog udara.

Osim toga, mnogi ljudi s visokim kolesterolom niti ne znaju da su njihove razine previsoke dok ne razviju te probleme. Budući da izbor zdrave prehrane može nadoknaditi ovaj rizik, farmaceut je preporučio alternativu.

"Bobičasto voće, poput kupina i jagoda, posebno je dobro jer pomaže u snižavanju razine kolesterola u krvi u vašem tijelu. Ako volite slatko, možete dodati i malu količinu meda koji također može biti koristan i pomoći u poboljšanju razine kolesterola", zaključio je Kanani.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.