Hrvatska aplikacija koju zovu Fitness Instagram skida se i u SAD-u

Foto: FiZone

Fitness industrija postala je sve popularnija posljednjih nekoliko godina, a s njom su se pojavile i razne inovativne ideje kako ljudima olakšati put prema zdravijem životu. Tako se ovog proljeća na hrvatskom tržištu lansirala mobilna aplikacija FiZone, koju su osmislili u splitskim tvrtkama Native Development i New Legacy.

Na njoj su radili više od dvije godine, potpuno je besplatna i prva je fitness društvena platforma u svijetu. Nudi brojne mogućnosti poput pronalaska idealnih teretana u vašoj blizini, trgovina prehranom, angažiranje osobnih trenera, a ono po čemu se ističe je to što funkcionira poput društvene mreže, primjerice Instagrama, pa su je neki korisnici prozvali Fitness Instagramom.

U svega nekoliko dana od lansiranja na mobitele, preuzelo ju je nekoliko tisuća korisnika iz Hrvatske i regije, a aplikaciju trenutno koristi čak 30 tisuća korisnika. 

"Nismo očekivali tako veliki broj korisnika u kratkom vremenu", kažu iz splitskih tvrtki.

Razvijaju se nove funkcije, uskoro će se moći i chatati

Korisnici u aplikaciji mogu pronaći razne funkcije koje im pomažu u postizanju fitness ciljeva. Osim toga, jednom kad naprave profil, mogu objavljivati fotografije i sadržaje poput treninga, recepata, motivacijskih poruka te tako inspirirati i motivirati ostale. Također, mogu pronaći trenere, nutricioniste i druge korisnike sličnih interesa te se povezati s njima kako bi zajedno radili na svojim ciljevima. 

"Plan nam je bio aplikaciju testirati nekoliko mjeseci, međutim, broj onih koji su je instalirali uistinu nas je iznenadio pa sada proces razvijanja ide još brže. Već u ovom trenutku razvijamo nove funkcije kao što su chat i komentari te idemo u redizajn. Veliki je to posao, ali imamo odličan programerski tim stručnjaka i ne sumnjamo u uspjeh", ističu kreatori hrvatskog Fitness Instagrama.

Korisnici su iz Hrvatske, BiH, Srbije, Njemače i SAD-a

Kreatori startupa potpisali su ugovor s jednom svjetskom računalnom kompanijom. Po njihovim se uputama sada implementiraju određene funkcije, te će FiZone biti prva aplikacija u Europi s takvim konceptom.

Osim iz Hrvatske, korisnici aplikacije dolaze iz BiH, Srbije i Njemačke, a čak je koriste i u jednom američkom studentskom centru. Aplikacija je dostupna na Google Playu i App Storeu, gdje je u kategoriji Fitness i zdravlje konstantno pri samom vrhu, dok je jedno vrijeme bila rangirana i kao prva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.