Ideja za današnji ručak: Brzinske polpete od tune

Foto: 123rf

JEDNOSTAVNE i sočne poplete od tune možete kombinirati s bilo kakvom salatom i zdravim prilogom po želji, bez ikakvih umaka jer su polpete same po sebi ionako dovoljno sočne i ukusne. A petak je. 

Treba vam: 

oko 350 grama tune u konzervi 

2 žličice senfa

1/2 šalice narezanog kruha (na sitnije komade, zajedno s korom) 

Naribana limunova korica (žlica) 

1 žlica soka od limuna

1 žlica vode (ili tekućina iz konzerve tune)

2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

2 žlice nasjeckanog svježeg vlasca

Sol i crni papar

1 jaje

2-3 žlice maslinovog ulja

Ako ste ikada radili polpete od mljevenog mesa (faširance) onda postupak već znate - otvorite konzerve tune, dobro iscijedite ulje, ali ga nemojte bacati već njime namočite kruh i dobro promiješajte. Potom nauljenom kruhu dodajte sve sastojke i rukom dobro umijesite smjesu da bude dovoljno "čvrsta" kako se polpete ne bi raspadale pri pečenju. 

Smjesu podijelite na željenu veličinu polpeta, napravite od njih kuglice te ih stisnite i poslažite na masni papir za pečenje i lim ispod njega. 

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva i pecite ih oko pola sata - ovisno koliko su polpete velike. Za manje će vam možda trebati i manje vremena. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.