U VRATIMA hladnjaka ljudi često drže jaja, umake i sve one boce i tetrapake previsoke da stanu na policu. Mnogi vjeruju da je toj hrani ondje i mjesto, ali The Takeout tvrdi da smo u krivu te donosi popis namirnica koje treba držati podalje od vrata hladnjaka
Mlijeko
Pohranjivanje mlijeka u vratima hladnjaka s funkcionalne strane može se činiti kao najbolja opcija. Ali Taste of Home kaže da je to pogrešno.
Mlijeko treba biti pohranjeno na konstantno hladnoj temperaturi, a držanjem u vratima izloženo je toplom zraku svaki put kad otvorite vrata hladnjaka, što može uzrokovati njegovo brže kvarenje.
Jaja
Neki hladnjaci imaju ugrađen stalak za jaja u vratima, ali stručnjaci za hranu tvrde da to nije mjesto na kojem bi se trebala pohranjivati jaja.
"Jaja se, kao i mlijeko, moraju čuvati na konstantnoj temperaturi, a vrata zbog naleta toplog zraka nisu pogodna za to", piše The Takeout.
Umjesto toga, jaja biste trebali pohraniti na srednju policu hladnjaka gdje možete jednostavno posegnuti za njima, ali i držati ih hladnima.
Umaci za jela i salate mogu biti u vratima, ali budite oprezni
S druge strane, Eating Well navodi da se preljevi za salate, kao i kečap, senf i majoneza mogu čuvati u vratima hladnjaka jer imaju dulji rok trajanja i mogu podnijeti česte promjene temperature. Međutim, treba ih dobro učvrstiti jer mala zaštitna ograda na polici u vratima hladnjaka nije najčvršća.