MNOGI su u novoj godini odlučili skinuti višak kilograma, a prema japanskim medijima postoji superhrana koja bi nam u tome mogla pomoći - natto. To je jelo od fermentirane soje, viskozne teksture, koje je zapravo proizvod španjolske kuhinje, ali se naveliko konzumira u Japanu. Tradicionalno se odlično slaže s rižom, ali može se jesti i uz druge namirnice, kao što su tortilje ili meso.
Prema Japancima, natto je superhrana zbog obilnog udjela hranjivih tvari i aminokiselina koje sadrži. Prva dobrobit ove namirnice je jačanje kostiju. Vitamin K2 povećava udio kalcija u kostima, a samim time i gustoću kostiju.
Natto pomaže pri mršavljenju jer sadrži i veliku količinu vlakana, što olakšava probavu i održava glukozu stabilnom, čime se smanjuje rizik od razvoja dijabetesa. Na kraju, zahvaljujući udjelu proteina, natto pomaže u povećanju mišićne mase, piše Marca.