LJUDI sve veću pažnju posvećuju smanjenju otpada i trude se proizvoditi ga u što manjoj količini. Zbog toga često smrzavaju ostatke, ali ponekad i sirovu hranu. Među namirnicama na tom popisu je i meso. Puno puta se dogodi da neki paket odstoji duže vrijeme u zamrzivaču, a mnogi se onda pitaju kako znati je li meso sigurno za konzumaciju.
Kako uopće prepoznati da meso stoji duže vrijeme u zamrzivaču? Najčešće mu se promijeni boja i ima "ledeni pokrivač".
Food Network navodi da to utječe samo na kvalitetu. Drugim riječima, meso će biti sigurno, ali možda ne najboljeg okusa. Ako to želite izbjeći, najbolje je prije pripreme ukloniti dijelove mesa koji su promijenili izgled u procesu smrzavanja.
Ako je cijeli komad mesa suh, možda je bolje odmah ga baciti jer neće biti idealnog okusa.
Da biste spriječili da se to dogodi, The Kitchen kaže da prije zamrzavanja osigurate da je meso dobro upakirano. To znači da u vrećicu ne smije ulaziti zrak pa je najbolje vakuumirati ga ako posjedujete aparat za tu namjenu. Ako smrzavate ostatke, uvijek se pobrinite da su dobro ohlađeni prije nego što ih ubacite u led.
Provjerite temperaturu svog zamrzivača i ne otvarajte ga često kako bi što rjeđe imao protok svježeg zraka.