Liječnica tvrdi da četiri voća mogu ublažiti bol u zglobovima

Artritis je bolest koja negativno utječe na kvalitetu života jer uzrokuje ukočenost i upalu zglobova, što dovodi do jake boli, oticanja i slabosti. Iako se ne može izliječiti, simptomi artritisa mogu se ublažiti pravilnom prehranom.

Liječnica Claire Morrison kaže da je za ublažavanje neugodnih simptoma artritisa potrebno jesti voće koje je bogato kalijem: banane, marelice, dinje i naranče.

"Kalij pomaže uravnotežiti višak natrija, smanjuje zadržavanje tekućine i potiče ispravnu upotrebu kalcija u kostima i zglobovima", komentirala je Morrison.

Provedena je i studija čiji su rezultati potvrdili vezu između artritisa i niske razine kalija. U sklopu studije, oboljeli od artritisa uzimali su dodatke prehrani koji sadrže kalij 28 dana. Tijekom tog razdoblja, ljudi su primijetili da su doživjeli manju nelagodu i bol nego prije eksperimenta, piše časopis Rheumatology Research.

Ako vas muči artritis, konzultirajte se s liječnikom i razmislite o konzumaciji četiri spomenuta voća nekoliko puta tjedno. Također, klonite se hrane za koju se pokazalo da može uzrokovati upale u tijelu. Popis je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.