Foto: 123RF
CHEESECAKE može biti ukusan, ali i dobar za vašu liniju.
Za podlogu vam treba:
200 g badema
160 g sušenih datulja
Prstohvat soli.
Za kremu vam treba:
400 g indijskih oraščića, koje ćete večer prije ostaviti u vodi
sok od 2 limuna
ekstrakt vanilije
100 ml rastopljenog kokosovog ulja
120 g meda ili agavinog sirupa
170 g svježih borovnica.
Postupak izrade:
Podloga:
Datulje prvo stavite malo u vodu, na otprilike 10 minuta te uklonite koštice, kako bi one omekšale. U blender ubacite sve sastojke za podlogu te miješajte do željene strukture, no neka ipak ostanu komadići (nemojte napraviti pastu). Smjesu stavite u mali kalup i ostavite u hladnjaku.
Krema:
Indijske oraščiće prvo ocijedite i isperite, a kokosovo ulje i med pomiješajte te zagrijavajte na maloj vatrici, samo dok ne postanu tekući. U blender zatim ubacite sve sastojke, osim borovnica te miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Kremu prelijte preko podloge te poravnajte, a u drugi dio dodajte borovnice, ponovno miksajte pa zatim ljubičastu kremu prelijte preko prve i bijele.
Dobar tek