FRUSTRIRANI ste sporim ili nikakvim gubitkom kilograma iako se strogo pridržavate svih onih napornih vježbi i zdravo se hranite? Nažalost, možda je problem upravo u namirnicama koje jedete. Da, čak i ako su one zdrave.
Istraživanje provedeno na Harvardu otkrilo je da i prehrana bogata voćem i povrćem za rezultat može imati slab ili gotovo nikakav gubitak na težini. Naime, sudionici ovog istraživanja koji su jeli povrće s visokim udjelom škroba čak su i dobili na kilaži!
Pitate se koje povrće je najveći krivac za to? Kukuruz. I ne, to se ne odnosi samo na kukuruz koji ste dobro posoliti i natopili maslacem te ga takvog pojeli. Kukuruz je sam po sebi dosta loš odabir ako želite smršavjeti.
Istraživanje, koje je obuhvatilo 133 tisuće odraslih osoba u SAD-u, pokazalo je kako su osobe koje su svakodnevno jele kukuruz dobile kilogram u periodu od četiri godine, što nije bio slučaj kod ispitanika koji nisu toliko konzumirali kukuruz i drugo povrće bogato škrobom.
Osim kukuruza, sličan učinak na težinu imali su krumpir i grašak.
S druge strane, namirnice koje se najviše povezuju uz mršavljenje su borovnice, jagode, jabuke i kruške. Da, dobro ste pročitali, kelj i slično povrće nije se našlo na vrhu popisa. Barem nešto.