IAKO je bila poznata po svom izgledu i glumačkim sposobnostima, možda niste znali da je Marilyn Monroe uživala u kuhanju. Ipak, zbog brojnih obaveza nije imala vremena za pripremu složenih jela pa je preživljavala uz brze i lake obroke s visokim sadržajem proteina, koji su joj osiguravali potrebnu energiju.
Tako je svakoga jutra doručkovala vruće mlijeko sa sirovim jajima. U članku o svojim prehrambenim navikama i režimu vježbanja, objavljenom u časopisu Pageant 1952., Monroe je otkrila da svakoga jutra prije tuširanja zagrije mlijeko na grijaćoj ploči, koju je držala u sobi.
"Kad je mlijeko vruće, razbijem dva sirova jaja, umutim ih vilicom u mlijeko i to popijem dok se oblačim", izjavila je.
Svom doručku bi dodala i tabletu multivitamina.
"Sumnjam da bi ijedan liječnik mogao preporučiti hranjiviji doručak za užurbanu, zaposlenu djevojku poput mene", naglasila je.
Monroe nikad nije spominjala što ruča pa se pretpostavlja da je to obrok koji je preskakala. Ali za večeru bi se počastila mesom, od kojeg je najviše voljela odreske, janjeće kotlete i jetricu s lokalne tržnice.
"Meso pečem u električnoj pećnici i jedem uz nekoliko sirovih mrkvi", pojasnila je.
Jesu li sirova jaja sigurna za konzumiranje?
Mnogi se brinu da će se, ako jedu sirova jaja, zaraziti bakterijom salmonelom, ali mješavinu sirovih jaja i proteinskih shakeova bodybuilderi konzumiraju godinama. Zašto? Vjeruju da tako jačaju snagu mišića. Nedvojbeno postoji rizik od izloženosti salmoneli, međutim, prema podacima prikupljenim 1990-ih, samo jedno od 20.000 jaja sadrži taj rizik, piše Slate.