Može li čuvanje starih traperica biti dobra motivacija za mršavljenje?

Foto: WeHeartIt 

MNOGO žena misli da će čuvanjem starih traperica kad-tad opet uskočiti u taj broj te ih čuvaju isključivo kao motivaciju same sebi i svojoj dijeti, međutim upitno je koliko stare traperice mogu biti motivacija, a koliko su zapravo zamka. 

Znate li koliko se žena drži te stare metode? 

Ekipa Woman's Healtha objavila je nedavno rezultate istraživanja koje kaže da čak 39 posto žena koje se trude skinuti kilograme, u ormaru čuvaju omiljene stare traperice, smatrajući ih svojim "krajnjim ciljem". 

"To daje prednost objektivnom izgledu i tjelesnim proporcijama u odnosu na brojke na vagi, što je sa zdravstvene strane dobra perspektiva", istaknula je na tu temu nutricionistica Melina Jampolis, pa ako nekome služi kao zdrava motivacija, onda nije loše malo si pomoći takvom metodom. 

To može biti besplatna nagrada onima koji se nastoje vratiti na staru liniju, ali ako vam je ormar predugo vremena pun takve odjeće, onda bi vam ona ipak mogla biti veća frustracija nego motivacija. Tu leži zamka. 

"Ako je to i vaš slučaj, radije se riješite stare odjeće", savjetuju na Women's Healthu, "a fokusirajte se na onu koja vam sada stoji kao salivena, u kojoj se osjećate dobro i ugodno, jer će vam to sada biti bolja motivacija da nastavite, od odjeće koju već godinama ne možete navući na sebe".  

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz mršavljenje, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: mršavljenje.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.