Muškarac s dijagnozom Parkinsonove bolesti podijelio simptome koje je ignorirao

Foto: Shutterstock

VIKASU Chinnanu iz Kalifornije dijagnosticirana je Parkinsonova bolest kad je imao tek 45 godina, a kako je otkrio, dulje je vrijeme ignorirao simptome za koje nije ni u jednom slučaju spomenuo da bi mogli biti rezultat ove opasne dijagnoze. Kako je otkrio za Daily Mail, njegovi rani znakovi upozorenja uključivali su ukočene mišiće i bizarne ''živopisne'' snove tijekom kojih je osjećao kao da je budan.

Suprug i otac dvoje djece isprva je odbacio simptome misleći da su posljedica virusne infekcije koju je dobio u sedmom razredu i koja mu je oštetila kralježnicu. Ali tada je počeo patiti od intenzivnog drhtanja desne ruke, zaboravljivosti i izgubio je interes za aktivnostima u kojima je prije uživao.

Liječnici su mu ubrzo nakon toga dijagnosticirali Parkinsonovu bolest, a svoju je priču podijelio kako bi upozorio druge ljude da nikada ne ignoriraju neobične simptome. Kako donosi Mayo klinika, znakovi i simptomi bolesti najčešće uključuju:

  • tremore
  • usporeno kretanje
  • krute mišiće
  • otežanu ravnotežu
  • promjene u govoru ili pisanju.

Isto tako, istraživanja pokazuju kako je Parkinsonova bolest najbrže rastuće neurološko stanje na svijetu od kojeg boluje preko milijun Amerikanaca. Iako je ovo progresivno stanje neizlječivo, postoje određeni lijekovi i metode koje barem djelomično ublažavaju neugodne simptome i usporavaju progresiju bolesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.