Ortoped vjeruje da čaša ovog soka pomaže u ublažavanju boli u zglobovima

Foto: Shutterstock

Svatko tko je iskusio artritis zna koliko je teško pokretati upaljene, bolne i otečene zglobove. Međutim, postoje namirnice koje mogu poboljšati zdravlje zglobova, a ortoped Alexander Kaplan vjeruje da je jedna od njih sok od višanja.

Kako pojašnjava, smatra da je sok djelotvoran jer sadrži puno mikroelemenata i vitamina koji mogu ublažiti simptome artritisa te vratiti lakoću kretanja.

Provedeno je jedno istraživanje koje je pokazalo pozitivan učinak soka od višnje na zglobove. Tijekom eksperimenta utvrđeno je da se razina antitijela koja pridonose razvoju reumatoidnog artritisa smanjila kod onih koji su tri tjedna pili 200 ml kiselog soka od višnje. Zaključeno je da čaša ovog napitka dnevno može ublažiti postojeće simptome, piše Verywell Health.

Reumatoidni artritis može se pojaviti kod svakoga, bez obzira na spol i dob. Pogađa žene, muškarce i djecu.

Inače, pokazalo se da sok od višanja pomaže i kod spavanja. Trpke višnje sadrže melatonin i triptofan, koji pomažu da bolje spavamo jer povećavaju količinu melatonina u tijelu, prema klinici Cleveland. Triptofan je aminokiselina koja je uključena u proizvodnju melatonina, hormona koji pomaže u upravljanju ciklusom spavanja i budnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.