Ovo je recept za juhu koju najdugovječniji ljudi jedu gotovo svaki dan

Screenshot: TikTok

Na neke faktore dugovječnosti, poput genetike i bolesti, ne možemo utjecati, ali na druge možemo. Ono što jedemo i koliko redovito vježbamo igra veliku ulogu u tome koliko ćemo dugo živjeti. Štoviše, smatra se da su to glavni razlozi zbog kojih stanovnici takozvanih plavih zona imaju najveće koncentracije stogodišnjaka.

Tiktokerica Carleigh Bodrug pogledala je Netflixov dokumentarac o navikama ljudi u plavim zonama i preporučila minestrone juhu punu povrća.

"Najdugovječnije obitelji jedu ovu juhu gotovo svaki dan", rekla je.

Kamen temeljac prehrane većine stogodišnjaka su namirnice biljnog podrijetla, poput graha, mahunarki, zeljanica i žitarica.

Da je ova juha zdrava, potvrdio je i doktor Tim Tiutan.

"Ova nevjerojatna juha na bazi biljaka puna je vitamina, minerala i vlakana. Povrće je bogato vlaknima koja pomažu u kontroli razine šećera u krvi, snižavaju kolesterol, poboljšavaju zdravlje crijeva, pomažu u kontroli težine i smanjuju rizik od raka", pojasnio je.

@doctortim.md #duet with @Carleigh Bodrug - plantyou This amazing plant-based soup is full of vitamins and minerals, fiber and more. Vegetables are rich in fiber which help control blood sugar levels, lower cholesterol, improve gut health, support weight management and lower cancer risk. So many studies support these health benefits! 👨‍🍳The "Olive Garden Minestrone Soup" can be found in her website plantyou dot com! #healthyfood #healthyrecipe#healthyrecipeegetables #plantbased #soup ♬ Home - Matthew Hall

Za juhu će vam trebati mrkva, celer, luk, krumpir, začini, češnjak, pelati, temeljac, grah (ili slanutak), ječam (ili tjestenina) i bosiljak.

Carleigh kaže da je prvo potrebno isjeckati sve sastojke na kockice. Potom zagrijte veliki lonac na srednje jakoj vatri. Propirjajte češnjak i luk, a zatim dodajte mrkvu, celer, krumpir, origano, sol i papar. Kad krumpir i mrkva malo omekšaju, ulijte u lonac vodu i temeljac, dodajte pelate, grah i ječam. Kad voda zakuha, smanjite vatru i kuhajte juhu pola sata. Ukrasite svježim peršinom i uživajte.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.