Pri odabiru tortilja obratite pažnju na količinu masti te odaberite one koje sadržavaju najmanji udio masti u svom sadržaju.
Sastojci:
200 g pilećih prsa
2 velike tortilje
50 g posnog sira
250 g crvenog luka
250 g svježih rajčica
100 g zrna kuhanog kukuruza
4 lista zelene salate
50 g pasirane rajčice
1 jušna žlica sojinog sosa
1 čajna žlica mljevenog češnjaka
1 čajna žlica mljevene ljute paprike
sol
papar
Priprema:
1. Luk nasjeckajte na sitne kockice te popržite na tavi, a kako ne bi zagorio, prilikom prženja dodajte nekoliko jušnih žlica vode
2. Pileća prsa narežite na manje komade te ih dodajte na tavu u kojoj ste već prethodno popržili luk te dinstajte uz dodavanje vode 15 minuta na laganoj vatri
3. Dok se luk i piletina dinstaju narežite rajčicu na veće komade
4. U tavu dodajte pasiranu rajčicu, soja sos, mljeveni češnjak, mljevenu ljutu papriku te soli i papra po želji. Pojačajte vatru da sadržaj zakipi, nakon čega prekinite kuhanje.
5. Dodajte komade rajčice te zrna kukuruza
6. Tortilje kratko popržite na tavi sa svake strane dok ne porumene
7. Premažite tortilju posnim sirom, posložite listove zelene salate te napunite pripremljenim sadržajem
U tortilju možete umetnuti i brojno drugo povrće prema vlastitom izboru. Budite maštoviti, neka šarenila ne nedostaje. Dobar tek!