Zapečeni chilli špinat s rajčicama i jajetom

Foto: Pinterest

S OVIM namirnicama definitivno ne možete pogriješiti. Savršeno se stapaju okusima, a o energiji koju će vam svaka od ovih namirnica pružiti dobit ćete savršeno uravnotežen obrok. Sa šnitom kruha od cjelovitih žitarica.

Obrok možete raditi u manjoj vatrostalnoj ili keramičkoj posudi, a možete slobodno povećati količine i napraviti savršeno obiteljsko jelo.

Ovo su sastojci za jedan malo veći obrok u manjoj posudi, kao na slici - nešto što bi svakako trebali dodati svom kuhinjskom arsenalu za sve one druge divne slične recepte za jednostavne složence.

Za ovaj proteinski, super zasitan obrok trebat će vam:

1 velika hrpa špinata grubo sjeckanog
Nekolicina cherry rajčica
1-2 jaja
3 žlice maslinovog ulja
2 zelene / crvene svježe paprike ili chilli paprike
parmezan ili neki drugi ribanac po izboru
1 poriluk sitno sjeckani
1/2 - 1 žličica kukuruznog škroba

Mješavina začina po izboru
1/2 žličice kumina
1 žličica papra
1 žličica mljevene paprike
soli po želji

Pećnicu upalite na 175 stupnjeva. Pripremite lonac s posoljenom vodom u kojem ćete tek kratko zblanširati špinat.

U tavi za pečenje stavite 1 žlicu ulja, zatim kumin da se malo prepeče, a potom sitno sjeckani poriluk i potom i narezane paprike.

Posolite, začinite i dinstajte oko 2 minute. Dodajte rajčice (narezane na pola), isključite vatru ispod tave i sve ostavite dok se bavite špinatom čija je voda zakuhala. Uronite sav špinat na kratko u kipuću vodu, a potom ga procijedite i obavezno isperite hladnom vodom koja će pomoći očuvati njegovu zelenu boju. Blanširajte zaista kratko da se ne smežura.

Špinat potom umiješajte u poriluk, dodatno začinite po želji, pospite mljevenom paprikom i kukuruznim škrobom koji će upiti onu tekućinu u tavi. Sve prebacite u vatrostalnu posudu, razbite jaje, posipajte parmezanom i stavite u pećnicu peći na 10-12 minuta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.