Žena je svaki dan doručkovala dva jaja. Evo koje je promjene uočila nakon mjesec dana

Foto: Pexels

Je li opasno jesti jaja svaki dan? Hoće li to povećati razinu kolesterola u krvi? Odgovore na ta pitanja odlučila je pronaći pomoćnica urednika časopisa Health, Destin Manson. Provela je eksperiment u kojem je svaki dan doručkovala dva jaja. Nakon mjesec dana takvog režima, otkrila je koje je posljedice uočila.

"Najčešće bih jaja umutila i bacila ih u tavu na maslinovo ulje, dodala bih i špinat", rekla je.

Nakon mjeseca dana, Manson je zaključila da joj je proteinski doručak pomogao da se dulje osjeća sitom, a bila je i fokusiranija i pažljivija te manje umorna. Također je primijetila da je počela piti više vode tijekom obroka.

Istodobno, nije primijetila nikakvu razliku u razini energije na kraju dana. Već oko 17 sati bila je jednako umorna i iscrpljena kao i prije eksperimenta.

"Planiram nastaviti doručkovati jaja, ali ne svaki dan. Vjerojatno svaki drugi dan", dodala je Manson.

Što se tiče stručnjaka, Victoria Taylor, nutricionistica British Heart Foundationa, pozvala je ljude da ne brinu o povećanju razine kolesterola u krvi zbog jedenja jaja. Kaže da je riječ o namirnici koja ima malo zasićenih masnoća.

"Nedavne studije pokazale su da umjerena konzumacija jaja - do jednog dnevno - ne povećava rizik od srčanih bolesti kod zdravih ljudi i može biti dio zdrave prehrane", rekao je Taylor.

Klinika Mayo tvrdi da je konzumiranje do sedam jaja tjedno sigurno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.