LINZERI su nezaobilazni blagdanski kolačići koji su sasvim slučajno nastali od recepta za tortu, a i ovih će se blagdana naći na mnogim stolovima. Prave se od prhkog tijesta i džema, a dok je u originalnom receptu džem od crnog ribizla, danas svatko radi po svom pa to može biti džem od jagoda, malina, marelice...
>> Linzeri su nam omiljeni, imamo jedan odličan provjereni recept koji baš svima uspije
U tijesto za linzere možete dodati svašta, pa i naribanu koricu limuna za bolji okus, kao što je napravila naša čitateljica Slava Hodak. Njeni linzeri izgledaju odlično, a ne sumnjamo ni da su takvog okusa. Ona je recept za njih podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a mi ga prenosimo u nastavku.
Potrebni sastojci
Za ove će vam linzere biti potrebni klasični sastojci, a čitateljica je dodala i naribanu koricu limuna. Trebat će vam:
- glatko brašno
- šećer u prahu
- vanilin šećer
- naribana korica limuna
- žumanjci
- maslac
- džem po želji.
Kako ih pripremiti
Sve sastojke za tijesto stavite u zdjelu pa tijesto umijesite rukom. Zamotajte ga u prozirnu foliju i ohladite par sati u hladnjaku. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte tijesto na debljinu otprilike 2 mm i formirajte linzere prema modlicama koje imate. Pecite 12 minuta na 180 stupnjeva, a kada se malo prohlade, spojite ih džemom.
Cijeli recept s točnim mjerama za ove slatke linzere naše čitateljice pronađite ovdje.