DANAS smo odlučili s vama podijeliti jedan ukusan i jednostavan recept za curry od cvjetače, krumpira i graška. Ovo vegetarijansko jelo je inspirirano okusima Indije i kombinira aromatične začine koji će vas sigurno oduševiti. Svježi korijander mu daje osvježavajuću biljnu notu, a kombinacija cvjetače, krumpira i graška čini zadovoljavajuć i zasitan obrok. Bilo da ga poslužite kao obilan prilog ili uz rižu kao glavno jelo, ovaj curry od cvjetače, krumpira i graška bi lako mogao postati novi favorit na vašem kućnom jelovniku.
Što će vam trebati
Za pripremu će vam trebati ulje za kuhanje, luk, češnjak, usitnjeni đumbir, mljeveni korijander, mljeveni kumin, kurkuma, čili pahuljice, cvjetača, krumpir za kuhanje, pasirana rajčica, svježi korijander, povrtni temeljac, sol, smrznuti grašak i velika tava u kojoj se sve priprema. Ako ne uspijete nabaviti svježi korijander, možete ga zamijeniti kombinacijom svježeg lišća peršina i bosiljka.
Priprema
Za početak zagrijte dvije žlice ulja u velikoj tavi na umjerenoj vatri. Zatim dodajte jednu glavicu sitno nasjeckanog luka i pirjajte dok ne omekša. Dodajte zgnječeni češnjak i usitnjeni đumbir te pirjajte dodatnih 30 sekundi. Zatim umiješajte mljeveni korijander, mljeveni kumin, kurkumu i pahuljice čilija.
Dodajte oguljen i narezan krumpir i pirjajte ga uz često miješanje oko 10 minuta. Ako vam se krumpir počne lijepiti za dno tave, slobodno ga zalijte s malo temeljca. Nakon otprilike 10 minuta dodajte cvjetaču razlomljenu na manje cvjetove i uz miješanje pirjajte još 5 minuta.
Zatim umiješajte pasiranu rajčicu, svježi korijander, povrtni temeljac i sol. Pustite da zakuha pa smanjite vatru. Poklopite posudu i kuhajte oko 15 minuta ili dok povrće ne omekša. Smrznuti grašak umiješajte s obzirom na vrijeme kuhanja označeno na uputama na pakiranju.
Za dodatnu notu okusa, kada dodajete grašak, u curry možete dodati i tri žlice nezaslađenog ribanog kokosa. Detaljan recept se nalazi OVDJE. Nadamo se da ćete uživati!