Lidia Bastianich ima recept za najbolje pečene krumpire, top prilog za božićni ručak

Foto: Shutterstock/Instagram

MLINCI, francuska salata, krumpir salata - samo su neki od priloga koje Hrvati biraju za božićni ručak, a jedan od klasika koji ide uz svako pečenje je i pečeni krumpir. Svaka kuharica ima svoj recept za najslasniji pečeni krumpir, a mi smo pronašli top recept kod slavne kuharice Lidije Bastianich.

Uz recept je napisala da ju ovaj pečeni krumpir, uz dodatak ružmarina, maslinova ulja, češnjaka i peršina, uvijek asocira na blagdane i ide uz svako pečenje, a priprema ne može biti jednostavnija. U nastavku pronađite recept za 5 osoba, a ako vas je za ručkom više, onda povećajte količinu sastojaka.

Potrebni sastojci

Za ovaj mnogima omiljen prilog trebat će vam svega nekoliko sastojaka:

  • krumpir
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • ružmarin
  • češnjak
  • peršin
  • sol i papar.

Kako se priprema

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva pa u velikoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, ružmarin, češnjak narezan na komadiće i nasjeckani peršin. Ostavite sa strane dok se krumpir peče. Krumpir narežite na kriške i rasporedite po limu za pečenje, posolite ga i prelijte s 3 žlice maslinova ulja i ispecite.

Sa svake strane ga pecite oko 10 minuta, a zatim još vruće, pečene krumpire ubacite u zdjelu s uljem i začinima, dodatno začinite paprom i pomiješajte kako bi svaki krumpir bio premazan uljem. Poslužite odmah, uz omiljeno pečenje.

Cijeli recept za ove slasne krumpire koji su hrskavi izvana, a sočni iznutra, potražite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.