Iako je stiglo zatopljenje, mi se kiselog kupusa još ne odričemo

Foto: Index

SMATRA se kako se kupus počeo kiseliti prije gotovo 2000 godina u Kini. Ljeti su robovi koji su gradili Kineski zid živjeli na kupusu i riži, a zimi se kupus konzervirao rižinim vinom koje je kiselilo kupus kako bi tisuće radnika ostale na životu u vrlo teškim uvjetima.

Posljednjih se godina kiseli kupus proslavio kao popularna zdrava hrana diljem svijeta, i to s dobrim razlogom! Kiseli kupus je prepun probiotika, prebiotičkih vlakana, vitamina i minerala koji mogu donijeti niz dobrobiti našem zdravlju.

Od poboljšanja probave do jačanja imunološkog sustava, kiseli kupus ima mnogo toga za ponuditi. Ova svestrana i ukusna namirnica koja se po tržnicama može pronaći za dvadesetak kuna po kilogramu može svakom obroku podariti jedinstven i zasitan element.

Bilo kao prilog, nadjev ili glavni sastojak recepta, kiseli kupus je prekrasan dodatak vašem kulinarskom repertoaru. Zato smo u ovom članku sastavili zbirku nekih od naših omiljenih recepata za kiseli kupus koje možete isprobati kod kuće već danas.

Sekeli gulaš

Kiseli kupus s kobasicama i krumpirom

Sušena svinjska koljenica s kiselim kupusom

Pita s kiselim kupusom

Istarska jota

Krvavice s kiselim kupusom i restanim krumpirom

Sarma iz pećnice

Kiseli kupus sa suhim mesom

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.