SMATRA se kako se kupus počeo kiseliti prije gotovo 2000 godina u Kini. Ljeti su robovi koji su gradili Kineski zid živjeli na kupusu i riži, a zimi se kupus konzervirao rižinim vinom koje je kiselilo kupus kako bi tisuće radnika ostale na životu u vrlo teškim uvjetima.
Posljednjih se godina kiseli kupus proslavio kao popularna zdrava hrana diljem svijeta, i to s dobrim razlogom! Kiseli kupus je prepun probiotika, prebiotičkih vlakana, vitamina i minerala koji mogu donijeti niz dobrobiti našem zdravlju.
Od poboljšanja probave do jačanja imunološkog sustava, kiseli kupus ima mnogo toga za ponuditi. Ova svestrana i ukusna namirnica koja se po tržnicama može pronaći za dvadesetak kuna po kilogramu može svakom obroku podariti jedinstven i zasitan element.
Bilo kao prilog, nadjev ili glavni sastojak recepta, kiseli kupus je prekrasan dodatak vašem kulinarskom repertoaru. Zato smo u ovom članku sastavili zbirku nekih od naših omiljenih recepata za kiseli kupus koje možete isprobati kod kuće već danas.