VEĆINA nas voli započeti jutro obilnim doručkom, iako to možda ne stignemo svaki dan. Zato je vikend pravo vrijeme za to, a mnogima je pojam zasitnog doručka - priprema jaja, bila ona kuhana ili pečena. Ovaj vam put donosimo jednu malo drugačiju verziju jaja, odnosno omleta.
Ako želite nešto ukusno, zasitno, a praktično - omlet u tortilji je pravi izbor. Ovo je recept koji možete isprobati odmah - naravno, ako kod kuće imate tortilje (i jaja).
Radi se o popularnom načinu pripreme, gdje se omlet koristi kao nadjev kojim se puni tortilja. Omlet se lagano prži, obično s povrćem, sirom ili mesom, a koristi se pšenična ili kukuruzna tortilja. Omlet se pripremi, stavi na zagrijanu tortilju, a zatim se zarola poput burita.
Potrebni sastojci
Pripremite sljedeće sastojke (ako neki od njih nemate, improvizirajte i koristite što imate i volite).
- slanina
- jaja
- sol i papar
- šampinjoni
- češnjak
- sjeckani mladi špinat
- integralna tortilja
- svježa šalša ili umak po izboru.
Kako se priprema
Krenite sa slaninom. Ispržite ju i stavite na tanjur, a kad se ohladi, isjeckajte ju na komadiće. Umutite jaja, a gljive stavite pržiti. Dodajte im češnjak, pa umućena jaja. Jaja pržite kao ravni omlet, bit će u veličini tortilje.
Nadjenite špinatom i sjeckanom slaninom, na vrh stavite tortilju, pa kratko ostavite da se stisne. Špatulom okrenite omlet na drugu stranu i pecite dok tortilja ne postane hrskava. Prebacite na tanjur, pa zarolajte tortilju i prerežite ju na pola. Poslužite uz šalšu ili umak po želji.
Detaljan recept pronađite ovdje.