Topi se u ustima: Imamo recept za blagdanski cheesecake bez pečenja

Ilustracija: Shutterstock

Sadržaj nastao u suradnji s: Mondelez

BOŽIĆ nam je pred vratima, a blagdanski stolovi uskoro će se ispuniti mirisima toplih kolača i raznih delicija. Društvene mreže pune su recepata za slastice. No, među raspucancima, fritulama i medenjacima, zašto ne biste pripremili nešto drugačije - kremasto i osvježavajuće?

Poznat po kremastoj teksturi i bogatom okusu, cheesecake je jedan omiljenijih deserata na svijetu. Njegova popularnost leži u jednostavnosti pripreme i beskrajnim mogućnostima kombiniranja okusa, od klasičnih voćnih dodataka do čokoladnih varijacija.

Stoga smo izdvojili verziju za koju smo sigurni da će je voljeti gotovo svi - i mali i veliki sladokusci. K tome, za pripremu nije potrebno paliti pećnicu, a većinu sastojaka sigurno već imate doma.

Za pripremu ovog recepta trebat će vam: 250 g Oreo Original keksa, 80 g otopljenog maslaca, 400 g krem sira, pet žlica šećera u prahu i 300 ml slatkog vrhnja. Oreo Original keksi poznati su diljem svijeta i rado se jedu uz mlijeko ili samostalno.

Ilustracija: Shutterstock

Oreo keks već je dugo poznat širom svijeta po svojoj hrskavoj teksturi i jedinstvenom okusu, koji mnogima omogućuje uživanje u Oreo ritualu – twist, lick, dunk. Kombinacija kremastog vanilijinog punjenja i keksa s dodatkom kakao nota čini ga izvrsnim izborom za pripremu zimskog cheesecakea. Od sada su Oreo Original keksi dostupni u novoj verziji - s još više kakaa - te pripremljeni po novoj recepturi.

Brz i jednostavan desert za sve zajedničke trenutke

Ako ste ljubitelj jednostavnih i brzih, a ukusnih deserata, ovaj cheesecake je dobar izbor za vas. Ne samo da je priprema brža nego većine božićnih slastica te nema potrebe za paljenjem pećnice, već se i radi s omiljenim Oreo Original keksima, koji ovom kolaču daju prepoznatljiv okus. Pripremite ga s bližnjima i stvorite zajedničke uspomene u kuhinji.

Za pripremu ovog kolača trebat će vam otprilike 20 minuta, a zatim ga je potrebno rashladiti najmanje tri do četiri sata prije vađenja iz kalupa i serviranja.

Za početak, uzmite Oreo kekse i usitnite ih u fine mrvice. Možete koristiti blender ili to učiniti ručno pomoću valjka za tijesto i plastične vrećice. Kad dobijete sitne mrvice bez većih komada, dodajte otopljeni maslac i sve dobro promiješajte.

Smjesu potom utisnite u kalup za torte (promjera 24 cm) pazeći da je ravnomjerno rasporedite. Pustite neka se podloga hladi u hladnjaku dok pripremate kremu.

Ilustracija: Shutterstock

Umutite slatko vrhnje u čvrsti šlag. U drugoj zdjeli miksajte krem sir sa šećerom u prahu dok ne dobijete svilenkastu, glatku smjesu. Polako dodajte šlag i pažljivo ih spojite u laganu, prozračnu kremu, srce ovog deserta.

Sačuvajte koji Oreo Original keks za dekoraciju

Za dekoraciju i još bolji okus prstima ugrubo usitnite nekoliko komada Oreo Original keksa na manje komadiće i ručno ih umiješajte u kremu. Svaki zalogaj će biti pun hrskavih keksića.

Zatim premažite kremu preko ohlađene podloge, poravnajte ju i pospite preostalim mrvicama Oreo Original keksa. Ako ne želite usitniti kekse, možete ih poslagati po kolaču i tako ga ukrasiti.

Nakon toga cheesecake treba malo odstajati. Stavite ga u hladnjak na nekoliko sati kako bi se svi okusi povezali i učvrstili.

Ilustracija: Shutterstock

Kad ga iznesete na stol, Oreo cheesecake izgledat će toliko privlačno da ćete poželjeti odmah zgrabiti komad. Prvi zalogaj otkrit će zašto je ovaj kolač toliko omiljen među svim generacijama - kremasta tekstura, blagi okus sira i note Oreo Original keksa čine ga pravim užitkom.

Ovaj desert objedinjuje najbolje od oba svijeta - kremoznost i bogat okus cheesecakea te hrskavu teksturu i prepoznatljiv okus Oreo Original keksa. Brzo se priprema, jednostavan je i ne treba mu pećnica.

Taman za blagdansko veselje.

Sponzorirani sadržaj donose Index i Mondelez prema najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.