Jeste li čuli za tajlandski omlet? Jednostavan je, a toliko drugačiji od našeg

Jeste li čuli za tajlandski omlet? Jednostavan je, a toliko drugačiji od našeg
Foto: Shutterstock

TAJLANDSKI omlet kai jeow mnogima je poznato kao street food jelo. Turisti ga rado kupuju i jedu na ulici, a zapravo se radi o "običnom" omletu kojemu se dodaje tek nekoliko sastojaka koji ga čine potpuno drugačijim od onih na koje smo navikli. Osim toga, najbitnija razlika zapravo je u načinu pečenja  - Tajlanđani ovaj omlet peku u dubokom ulju na jakoj vatri, što mu daje prepoznatljivu hrskavu teksturu s pjenastim i mekanim dijelovima unutra.

Lako ga možete napraviti i kod kuće, a jedan od ključnih sastojaka koji im i daje specifičan okus je riblji umak. Dodaje se još i mladi luk, a može se koristiti i kuhana riža ili sriracha umak.

Potrebni sastojci

  • mladi luk
  • jaje
  • riblji umak

Kako se priprema

Zagrijte ulje, pa razbijte jaje u zdjelu i pomiješajte ga sa sitno sjeckanim mladim lukom i ribljim umakom. Ulijte u tavu i pržite dok ne poprimi zlatnu boju, pa okrenite lopaticom i pržite drugu stranu. Ugasite vatru i poslužite - možete skuhati rižu, pa ga servirati na podlozi od riže sa sriracha umakom ili kečapom.

Detaljan recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.