Prvo pohana, a onda zapečena u umaku sa sirom - ovakva piletina će vas oduševiti

Prvo pohana, a onda zapečena u umaku sa sirom - ovakva piletina će vas oduševiti
Foto: Shutterstock

CHICKEN Parmigiana, često nazivana i "chicken parm", popularno je jelo talijanske kuhinje, a omiljeno je i u mnogim zapadnim zemljama, poput SAD-a. Jelo se sastoji od pohanog pilećeg fileta koji se prekriva slojem umaka od rajčice i naribanog sira, obično mozzarelle i parmezana, a zatim se peče dok se sir ne otopi i postane zlatno-smeđ. 

Chicken Parmigiana često se poslužuje uz tjesteninu, poput špageta, ili povrće, a popularna je kao glavno jelo u restoranima. Jednostavno, ali izuzetno ukusno, ovo jelo savršeno kombinira hrskavu teksturu pohane piletine s bogatim okusom umaka i sira.

Potrebni sastojci

Glavna zvijezda ovog jela su pileći fileti, koje ćete prvo ispohati, a zatim zapeći, u umaku od rajčice. Na vrh ćete dodati i sir, a osim pilećih fileta, trebat će vam i:

  • jaje
  • glatko brašno
  • krušne mrvice
  • parmezan
  • mozzarella
  • pelati
  • crveni luk
  • češnjak
  • origano
  • šećer
  • sol i papar
  • ulje.

Kako se priprema

Prvo napravite marinara umak - u tavi zagrijte maslinovo ulje pa mu dodajte luk, a zatim i češnjak. Umiješajte pelate, origano, šećer, sol i papar i pustite da se sve kuha na laganoj vatri oko 15-20 minuta, povremeno miješajući. Dok se kuha, pripremite piletinu.

Pileće filete prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaje, a na kraju u smjesu od krušnih mrvica, parmezana, origana, soli i papra. Pržite ih na ulju, po 3-4 minute sa svake strane, dok ne postanu zlatno-smeđi. Zatim ih stavite na papirnati ručnik da se ocijede, a onda ih složite na dno vatrostalne posude.

Preko svakog fileta ravnomjerno nanesite marinara umak, a zatim stavite ploške mozzarelle i pospite parmezanom. Stavite posudu u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i zapecite 10-15 minuta, dok sir ne postane zlatno-smeđ. Jelo poslužite toplo, uz tjesteninu po izboru.

Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.