Probali smo razne slatkiše i grickalice iz American Food Storea, evo kakvi su

Foto: Karlo Klasić/Index

FANOVI slatkiša sigurno znaju za dućan s američkim slatkišima imena American Food Store u zagrebačkom kvartu Vrbani (Palinovečka 19a). Ponuda im se često mijenja i ne uključuje samo slatkiše striktno iz SAD-a već se tu nađe i nekih iz, primjerice, Indonezije, no u puno manjoj mjeri.

Mi smo skoknuli do tog malog dućana i izabrali par neuobičajenih, pa i, za ove prostore, nepoznatih slatkiša. Pogledajte što nam je zapelo za oko i isplati li se kupiti. Važno je spomenuti i kako su cijene dosta visoke, no dok smo birali što ćemo kupiti, konstantno je u prostoru bila gužva i, kako je netko izašao, ušao je netko novi.

Kit Kat menta i tamna čokolada (2.10 eura)

Krećemo u ovu avanturu s poznatim vaflom u čokoladi, u varijanti s mentom i tamnom čokoladom. Na prvu nam se nije svidjela ideja s mentom jer tu svašta zna poći po zlu, no čokoladica zaista dobro funkcionira.

Okusom podsjeća na After Eight, samo što je slađa i menta nije toliko jaka da krene prema nosu. Logično, ima i vafl u sredini. Nije loša, no to nije Kit Kat na koji smo navikli pa nismo sigurno što da mislimo. Neka za sada ostane na - možda bismo ga kupili opet.

Kit Kat kava (2.10 eura)

Miris je jako dobar, vrlo poznat svima koji vole čokolade s kavom. Što se okusa tiče, to je klasičan Kit Kat s dodatkom kave. Jako nam se sviđa i šteta je što ove varijante nema na kioscima i po dućanima jer sigurno bismo radije kupili ovaj Kit Kat nego obični.

Moon pie s okusom banane (1.90 eura)

Gotovo da nema osobe koja nije čula za ovaj popularni američki industrijski kolačić u omiljenoj seriji ili bilo kojem filmu. Riječ je o tankom mekom keksu/biskvitu između kojeg se nalazi marshmallow (eng. za sljezov kolačić) pjena. Preljev je u ovoj varijanti s okusom banane i sve skupa nam se nije pretjerano svidjelo.

Keks je suhonjav, pjena je mrvicu preelastična, a aroma banane nije dovoljno jaka da se osjeti na prvu kao kod, primjerice, obožavanog Bananka. Navodno je cijela stvar puno bolja nakon koje sekunde u mikrovalnoj. Probat ćemo tako drugi put.

Hershey's slani pereci u čokoladi (4.40 eura)

Ovakve grickalice kod nas još uvijek nisu uobičajene, no vani se puno više prodaju i jedu. Odlična stvar - slankast i hrskav perec preliven mliječnom, dosta slatkom čokoladom. Definitivno palac gore za ovu slano-slatku poslasticu. Vjerujemo da je varijanta s tamnom čokoladom još bolja.

Butterfingers (2.70 eura)

Najčešće je ova popularna čokoladica u formi prutića, no sada smo naišli na mini čokolade u kutiji. Riječ je o unutrašnjosti od kikiriki maslaca koja je hrskava i lisnata i prelivena mliječnom čokoladom. Iako kultna čokoladica, previše je slatka i nikako nam ne odgovara. Ovo doslovno ubija slatkoćom i ne bismo si poželjeli kupiti ovaj slatkiš ponovno.

Pringles s okusom kiselih krastavaca (4.65 eura)

Imaju dosta jak miris kopra i gorušice, kao da ste pomirisali staklenku kiselih krastavaca u tekućini. Na sam taj miris okusni pupoljci u ustima već osjete kiselo, a takav je i osjećaj kad čips stavite u usta. Iako prva sekunda nagovješćuje nešto jako, jako kiselo, zapravo nema neugodne kiseline.

S obzirom na to da Amerikanci dosta vole čips s okusom soli i octa (eng. salt and vinegar), vjerojatno i ovaj Pringles s okusom kiselih krastavaca kod njih prolazi puno bolje no što bi, recimo, kod nas, gdje su među popularnijim okusima paprika te kiselo vrhnje i luk. Svejedno, kupili bismo ovaj čips opet jer je na neki neobičan način vrlo zadovoljavajućeg okusa.

Pringles s okusom senfa i meda (4.65 eura)

Miris ovog čipsa je ugodno blag, nema napadne oštrine senfa. A okus je, iako smo se malo bojali da će se senf osjetiti previše, zapravo odličan i jako dobro izbalansiran. Senf i med ovdje su u savršenom omjeru i ovo je jedan zaista ukusan Pringles. I kupujemo ga opet.

Red Hots tvrdi bomboni od cimeta (3.40 eura)

Na prvu samo ovo pakiranje izgleda zastrašujuće i malo smo se lecnuli kod pogleda na taj plamen i crvenu boju bombona. No zapravo uopće nisu ljuti, samo su pretjerano cimetasti. Možda su dragi onima koji ih pamte i jedu još od djetinjstva, nešto kao što je kultni 505 s crtom kod nas, ali inače ne dobivaju prolaznu ocjenu.

Sour Patch gumeni bomboni s okusom breskve (3.32 eura)

Iako na deklaraciji piše kako su ovi bomboni kiselo-slatki, nisu nimalo kiseli, već samo slatki. Šteta. U svakom slučaju, ako želite kisele gumene bombone, zaobiđite ove i kupite bilo koje Haribo, oni su barem provjereno kiseli.

Fanta jagoda (2.19 eura)

Piće smo ostavili za kraj, da zalijemo sve ove slatkiše i slane grickalice. Našli smo Fantu u tri okusa, a krećemo s jagodom. Napitak je crvene boje, a miriši snažno po umjetnoj aromi jagode. Što se okusa tiče, očekivali smo da će biti slađe, no umjereno je slatko. Sve u svemu, jedno skroz ok bezalkoholno gazirano piće s okusom jagode.

Fanta bobičasto voće (2.19 eura)

Ova je Fanta plave boje, a iako se radi o komercijalnom gaziranom piću, i dalje nam je takva boja napitaka malo odbojna. U okusu nedostaje bobičastog voća, aroma nije baš pogođena. Plus je što nije strašno slatka.

Fanta ananas (2.19 eura)

Ova nas je od ove tri Fante najviše zanimala, s obzirom na to da ne nalazimo toliko često napitke s okusom ananasa, ne računajući guste sokove. I možemo reći da je, s obzirom na kategoriju pića u koju spada, prilično dobra. To je ta umjetna aroma ananasa koju smo i tražili. Kupili bismo, u ludoj želji za nekim ukusnim gaziranim bezalkoholnim pićem, ovu Fantu ponovno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.