Horoskopski znakovi koji se osjećaju fizički loše ako moraju prekršiti pravila

*Horoskopske preporuke i savjete ne treba shvaćati naročito ozbiljno, a za sve indikacije i nuspojave obratite se obližnjem znanstveniku.

VJEROJATNO smo se svi barem jednom pronašli u situaciji u kojoj smo morali prekršiti neko pravilo. Bilo da je riječ o nepropisnom parkiranju, prelasku ulice na crveno svjetlo ili nečemu trećem. Dok mnogi od nas tu malenu nesmotrenost mogu gurnuti pod tepih i zaboraviti, postoje horoskopski znakovi koji prekršaj pravila osjećaju kao ubod savjesti, a ponekad i fizičku nelagodu.

Za njih, prekršiti pravila nije samo mentalna borba, već i stvarni stres za tijelo i um. U nastavku otkrivano o kojim je znakovima riječ. 

Djevica

Ako postoji jedan znak koji pravila drži kao svoje sveto pismo, to je definitivno Djevica. Za njih, pravila postoje s razlozima a to su red, struktura i učinkovitost. Kad se Djevica nađe u situaciji da mora prekršiti pravilo, odmah osjeti unutarnju tjeskobu. Njihov praktični i analitični um počinje prekomjerno razmišljati o mogućim posljedicama, a osjećaj krivnje ih može doslovno iscrpiti.

Zašto se Djevice osjećaju loše kad prekrše pravila? Zato što za njih pravila predstavljaju temelj funkcioniranja društva, ali i osobnog života. Njihova urođena potreba za perfekcionizmom i organizacijom znači da ih bilo kakav prekršaj dovodi do osjećaja unutarnjeg kaosa. Djevice će doslovno osjetiti knedlu u grlu i znojne dlanove kada ih okolnosti natjeraju da prekrše pravilo, jer im to narušava osjećaj kontrole nad sobom i svijetom oko njih.

Jarac

Jarci su poznati po svojoj ozbiljnoj prirodi i snažnom osjećaju odgovornosti. Oni vjeruju u naporan rad, poštovanje autoriteta i pridržavanje pravila. Kad Jarac mora prekršiti pravilo, osjeća kao da ugrožava sav svoj trud i reputaciju koju je pažljivo gradio. Fizički, to može značiti stres, napetost u ramenima i ozbiljan osjećaj nelagode, jer Jarac jednostavno ne može ignorirati vlastitu etiku.

Zašto su Jarci tako osjetljivi na kršenje pravila? Zato što su Jarci majstori dugoročnog planiranja, a prekršaj pravila doživljavaju kao prijetnju svojoj sigurnosti i stabilnosti. Oni uvijek gledaju prema budućnosti i razmišljaju o tome kako bi jedna "nestašnost" mogla dovesti do dugoročnih problema.

Jarci se ne žele upuštati u nešto što bi moglo narušiti njihov pažljivo izgrađeni svijet, pa im sama pomisao na kršenje pravila stvara ozbiljnu nelagodu. Njihova odgovornost i samodisciplina ne dopuštaju im da mirno spavaju ako znaju da su pogriješili.

Vaga

Vage su znak pravde i balansa, a njihova unutarnja težnja za harmonijom znači da pravila vide kao osnovu za društvenu ravnotežu. Kada se Vaga suoči s mogućnošću da prekrši pravilo, njezina vaga (mentalna i emotivna) počinje se ljuljati. Vage ne vole nesklad, a kršenje pravila za njih znači narušavanje tog skladnog balansa. Fizički, mogu osjetiti nemir, vrtoglavicu ili čak probavne probleme zbog stresa koji dolazi s osjećajem da su prekršile nešto važno.

Zašto Vage tako teško podnose kršenje pravila? Vjeruju da pravila stvaraju mir i sigurnost u društvu, a mir i sigurnost su ono što Vage traže u životu. Oni žele da svi budu zadovoljni i da svi slijede iste standarde kako bi svijet funkcionirao skladno. Kada Vaga osjeti pritisak da prekrši pravilo, njezin osjećaj za pravednost je ugrožen, a to može izazvati emocionalnu, ali i fizičku nelagodu.

Bik

Bikovi su znakovi koji vole stabilnost, sigurnost i red. Oni ne vole iznenađenja ili nepredviđene situacije, a pravila su za njih alat koji im omogućuje da stvari idu prema planu. Kad Bik mora prekršiti pravilo, osjeća kao da je izvan svoje zone sigurnosti. Ta nelagoda može se pretvoriti u fizičku napetost, poput glavobolje ili bolova u vratu, jer Bikovi jednostavno ne podnose osjećaj da su "protiv sistema."

Zašto Bikovi ne vole kršenje pravila? Zato što su Bikovi poznati po svojoj potrebi za sigurnošću i stabilnošću. Pravila im pružaju okvir u kojem se osjećaju sigurno, a svaki prekršaj tog okvira za njih je prijetnja njihovom mirnom i uređenom životu. Bikovi će radije ostati unutar svojih granica nego riskirati da naruše svoju rutinu i mir kršenjem pravila, pa čak i ako to znači suočiti se s unutarnjim stresom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.