23 milijuna dislajkova: Ovo je najomraženiji video na YouTubeu

Screenshot: YouTube

YOUTUBE je platforma poznata po nevjerojatnoj količini sadržaja - od intervjua, filmova, recenzija, šala, pa sve do animacija i dokumentaraca i videospotova koji prikupljaju milijune lajkova, ali i dislajkova. 

Iako je Google u 2021. godini sakrio javno prikazivanje broja dislajkova, poznata je stvar kako je godinama najomraženiji video na YouTubeu bio spot Justina Biebera i Ludacrisa za pjesmu Baby, objavljen 2010. godine. 

Spot je s 12 milijuna dislajkova držao titulu najomraženijeg videa na YouTubeu gotovo sedam godina, a zatim se pojavio video koji je preuzeo tron na neslavnoj listi. 

YouTube kreirao najomraženiji video na YouTubeu 

Riječ je o videu pod nazivom YouTube Rewind 2018: Everyone Controls Rewind, za koji su, ironično, zaslužni upravo zaposlenici ove platforme. Video je napravljen s ciljem da rezimira najvažnije trenutke u toj godini te je bila velika čast biti uključen u seriju YouTube Rewind kao istaknuti kreator sadržaja. 

Međutim, video je dobio 10 milijuna dislajkova samo tjedan dana nakon što je objavljen, a danas ima više od 23 milijuna dislajkova. 

Zašto je video postao toliko omražen?  

Brojni youtuberi i korisnici burno su reagirali na video, tvrdeći da je YouTube dao prostor zastarjelim i nepopularnim trendovima te nije uključio mnoge popularne youtubere u toj godini. Osim toga, mnogi su tvrdili da je sadržaj bio previše fokusiran na to da "zadovolji oglašivače". 

Inače, popularni švedski youtuber PewDiePie objavio je recenziju videa te izjavio kako mu je drago da ga nisu uključili.

"Sjećam se, mislim, svi se sjećaju, Rewind je bio nešto što je izgledalo kao hommage kreatorima te godine. Sada mi je drago što nisam u tome jer je video jeziv, toliko nepovezan sa zajednicom i kreatorima", rekao je. 

Brojni korisnici preplavili su YouTube negativnim komentarima ispod videa, a neki su istaknuli i ironiju cijele priče. 

"Ironija je u tome da je YouTube napravio video s najviše dislajkova na svojoj platformi. Ne može luđe od toga", glasi jedan od komentara. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.