Borba protiv rutine: Prodali sve što su imali i krenuli na put koji traje već dvije godine

Foto: Instagram

JOSH i Jessa Works živjeli su život koji bi mnogi opisali kao savršen.

Oboje su imali sjajne poslove, uselili su u veliku novu kuću i dobili sina Jacka.

Dvije godine kasnije shvatili su da ih rutina i svakodnevica umaraju, osjetili su da im je potrebna promjena. "Imali smo kuću, poslove i obitelj o kojoj smo oduvijek sanjali. Ostale su nam samo težnje za stjecanjem dodatnog imetka, godišnji odmori i neprekidan niz kućnih popravaka. Ukorijenili smo se u rutinu, čišćenje i kauč", kaže Jack.

Željeli su bolje raspolagati svojim novcem i vremenom. Imali su posao koji im dozvoljava da rade bilo gdje i tada su donijeli odluku da prodaju svoju kuću i odlučili živjeti jednostavnijim i slobodnijim životom.

"Posvetili smo se ideji da potpuno promijenimo svoj život i izgradimo novi donoseći promišljene odluke o tome kako ćemo provoditi svoje vrijeme, koliko ćemo posjedovati, kako ćemo trošiti novac, koliko ćemo raditi i kakvim ćemo iskustvima težiti. Taj proces doveo nas je ovdje: vlasnici smo prikolice, putnici, samozaposleni freelanceri i ljubitelji prirode. Već više od dvije godine nema sumnje u to da je ovo bila najbolja odluka u našim životima", ispričali su.

Putuju po SAD-u sa svojom prikolicom i cilj im je posjetiti sve nacionalne parkove. Putovanja dokumentiraju na Instagramu i svojoj stranici.

U kratkom dokumentarcu producentske kuće "Dark Rye" Josh i Jessa pričaju o svojoj odluci da žive nomadskim životom i opisuju kako izgleda odgoj malenog Jacka u ovakvim uvjetima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.