Pogledajte na kakav je luksuz potrošio dva milijuna dolara koje je dobio greškom banke

Foto: NSW Police/Facebook

MUŠKARAC iz Australije čiji je jedini prihod bila naknada za nezaposlene uspio je potrošiti više od dva milijuna dolara na luksuzne automobile, brod i sportske memorabilije, a sve zbog rupe u bankarskom sustavu.

Lukea Bretta Moorea Okružni sud u Goulburnu proglasio je krivim jer je svjesno počinio kazneno djelo i zadržao financijska sredstva koja mu nisu pripadala. Nakon otvaranja računa u banci St George, Moore je mogao prekoračiti svoj minus za 2,189 milijuna dolara u tri godine, izvijestio je Courier Mail.

Moore je novac povukao 48 puta, a zatim ga je trošio na različite skupe predmete, poput automobila Maserati i Alfa Romeo, glisera, autografa Michaela Jacksona, potpisane fotografije voditelja Top Geara i niza slika.

Kako bi izbjegao uhićenje, prebacio je novac na PayPal i račun Nacionalne australske banke. I dok je nemilice trošio novac, Moore nije odustao od naknade za nezaposlene, javlja Fairfax Media.

Prošlo je više od dvije godine otkako je policija New South Walesa pretresla njegovu kuću u Zapadnom Goulburnu, a tada su zaplijenili predmete vrijedne stotine tisuća dolara koje je Moore stekao svojim "financijskim podvizima", tvrdio je tužitelj.

Iako je optužnica brzo podignuta, bilo je potrebno 26 mjeseci da ga se proglasi krivim. Nakon što je porota pročitala svoju odluku, neimenovani član obitelji koji je podržavao 27-godišnjaka tijekom suđenja u suzama je napustio sudnicu. Moore je odveden u zatvor, nakon što je suđenje pratio sa slobode jer je uplatio jamčevinu.

Glasnogovornica banke rekla je News Corpu da su slučajevi poput ovog rijetko događaju te da ih uzrokuje ljudska greška. Dodala je da banka poduzima sve korake da vrati izgubljeni novac. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.